Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Een 010 nummer aanvragen voor ondernemers in Capelle aan den IJssel

Een 010 nummer aanvragen voor ondernemers in Capelle aan den IJssel

Sharing is caring

De 010 netnummer hier in Nederland is toegekend aan Rotterdam dat weten de meeste wel. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En hoezo kreeg Amsterdam geen voorkeur als hoofdstad van Nederland. Vele mensen speculeren graag rond en zeggen dat Rotterdam de eerste stad was waar een telefooncentrale gevestigd was, wat fout is. Het is een beetje meer ingewikkeld dan dat. Recent is het mogelijk geworden om een vast 010 telefoonnummer te hebben op je mobiel! Het beste van beide werelden dus, de professionaliteit van een vast telefoonnummer en de flexibiliteit van een mobiele telefoon.

Waarom kreeg Rotterdam de 010 netnummer?

Rotterdam was niet de eerste stad die telefonie had, dat was namelijk Amsterdam. Rotterdam kreeg pas een jaar later telefonie. In het verleden als je buiten de stad wilde bellen kreeg je iemand aan de telefoon (een telefoniste) en moest je zeggen naar welke stad (of net) je wilde bellen. Later bekeken ze dan mogelijkheden om dit te automatiseren en een introductie van de netnummers. En de eerste stad waar dit op getest was, was Rotterdam. En zo ontvangde Rotterdam de netnummer 010. Dus als je nu een nummer wil bellen uit Rotterdam staat daar meestal een 010 voor. Later rolde ze dit dan uit naar Amsterdam en Den Haag. Amsterdam kreeg het netnummer 020.

010 als mobiel nummer

010 moest uiteraard enkel maar gedraaid worden naar vaste nummers, aangezien deze vast zijn en in een bepaalde regio of stad. Maar een mobiel nummer heeft dat niet, deze is niet vergrendeld. Dus dit is een perfect voor ondernemers die vaste telefonie een beetje overbodig vinden maar toch wel mooi “010” voor hun nummer willen. Je wilt natuurlijk het beste voor je bedrijf en het imago van je bedrijf die je uitstraalt naar je klant. Een 010 nummer aanvragen is zo gedaan.

Telefonie evolutie

Het zou niet abnormaal zijn om binnen 10-30 jaar een stopzetting van vaste telefonie te zien. Nu zijn er nog zelden mensen die een vaste telefoon in huis hebben, alleen oudere mensen die nog niet echt overgeschakeld zijn naar mobiele telefonie gebruiken nog vaste telefonie. Nu als mensen een nieuwe woning kopen of verhuizen zullen ze zelden nog een telefoon aansluiten op het telefoonnet. Maar, onze internetmodems in onze huizen hebben een actieve telefoonlijn nodig om te werken. Om die reden kan het zijn dat toch sommige mensen er voor kiezen om een vaste telefoon aan te sluiten.